Periféria (LHH) Nyári Egyetem

Az előző évek hagyományának megfelelően, 2012-ben harmadszorra is megrendezésre került a Periféria Nyári Egyetem Irotán a Világ-és Regionális Gazdaságtan Intézet és az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvány szervezésében 2012. augusztus 21-24. között.

A rendezvényen 20 hallgató vett részt, a Budapesti Corvinus, a Miskolci és a Kaposvári Egyetemről. A hallgatók délelőttönként a térség településeit ismerték meg, előre kiadott szempontok alapján interjúkat készítettek, fotóztak. A délutánok szakmai előadásokkal teltek, a témák között megjelent az agrárium és a vállalkozások, a foglalkoztatás és a vidéki környezet.

Előadást tartott Juhász Pál szociológus, Üveges Gábor Hernádszentandrás polgármestere, Dr. Fazekas Károly főigazgató MTA Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont, Vecsei Miklós alelnök Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Dr. Ónodi Gábor és Krizsán András építész, Dr. Kovács Katalin főmunkatárs MTARKK. A rendezvény zárásaként Dr.G. Fekete Éva összegezte a tapasztalatokat a hallgatók közreműködésével.

A hallgatók nagyon élvezték a csendes és nyugodt vidéki környezetben eltöltött, információkban és a vidéki Magyarország megtapasztalásában annál gazdagabb pár napot.

Zárt bejegyzés, a hozzászólás nem lehetséges.